Tips & inspirasjon

.

Oslo Entreprenørbedrift: Rekkehuset på Grønli blir et signaturbygg

Grnliveien-fasadev-Oslo-Entreprenrbedrift-Systemhus Rekkehuset på Grønli er et signaturbygg

På Furuset ved markagrensen til Oslo har Grønli-prosjektet med seks boenheter i rekke reist seg med sin særegne, buede form. - Dette blir et signaturbygg sier prosjektleder Patrick Sander i Systemhusbedriften Oslo Entreprenørbedrift AS.

Emne eiendom AS, deleid av Oslo Entreprenørbedrift AS, kjøpte Grønli-prosjektet ferdig prosjektert, og godkjent av kommunen i 2020. Grunnarbeidene startet i vår og leilighetene skal være ferdige neste sommer.

- Interessen for leilighetene har vært rekordstor, og fire av seks leiligheter er allerede solgt, forteller prosjektleder Patrick Sander hos Oslo Entreprenørbedrift.
Det blir mye lys og luft i leilighetene. Alle leilighetene får utsikt og sol på grunn av utformingen. Illustrasjon: Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS

Utsikt og sol

Fra toppen av Furuset får alle de seks leilighetene utsikt over hele Oslo. Tomta er bratt, og det runde bygget er plassert i terrenget slik at alle leilighetene får godt med sol. Hver leilighet har egen balkong utenfor stuen.

Her blir det felles utearealer hvor beboerne kan anlegge urte- og kjøkkenhager, barna kan leke og voksne kan møtes. Her kommer også biloppstillingsplassene. Et sedumtak med lavtvoksende planter er på plass og samler regnvann, samtidig som bygget får en grønn takfasade.

Sedumtaket gjør at regnvann håndteres på egen tomt. I tillegg får bygget en grønn fasade sett ovenfra. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS

Arealeffektivt

Hver leilighet er på 110 kvm over to plan. Dette er smarte leiligheter hvor arealet er effektivt utnyttet med teknisk rom under trappa. Takhøyden i gangen på 210 cm gir plass til et takhengt Flexit aggregat for balansert ventilasjon. Badene er romslige med både dusj og badekar og god plass til vaskemaskin. Hver leilighet får mulighet for peis og varmekabler i gang og bad.

Han forteller om en byggeprosess som har gått som planlagt, selv om den spesielle formen på bygget har krevd mange tilpasninger. På det meste har 8 tømrere, lærlinger og formann jobbet på bygget. Prisen ligger på 6,5 - 8 mill. for nøkkelferdig bolig.

- Da har vi gjort alle valgene av materialer og farger, og det er bare å flytte rett inn, sier Patrick Sander
Patrick Sander er prosjektleder for det spektakulære rekkehuset på Grønli. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS
Det blir grønt og frodig på Grønli-prosjektet, på taket av Oslo. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS
Luftig. Grønli-prosjektet i arbeid. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS
Rekkehuset i arbeid. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS
Taket under bygging. Bildet viser hvordan den rundeformen på rekkehuset er laget. Foto: Oslo Entreprenørbedrift AS
Miljø Bygg AS bygde høyteknologisk forskningssente...
Bærekraft gjennom byggevarer