Tips & inspirasjon

.

Slik får du slette vegger hjemme eller på hytta – uten å bruke tid på sparkel og pussing.

Huntonit-proff-vegg-l-MQ-1

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater.

På en flott utsiktstomt i skjærgården er det ikke rart brødrene ønsket store vindusflater. De hadde også et definert ønske om ha enkle slette linjer i hytta og en ellers moderne stil. Etter vurderinger falt valget på Huntonit Proff Vegg på alle veggene. En slett vegg som tåler godt svingninger i både temperatur og fukt er ideelt på en hytte som ofte står tom vinterstid.

Disse veggplatene av trefiber er laget med klikklås, noe som gir en slett vegg. Den kan monteres uten kubbing, er godkjent i klimaklasse to og er super skrufast. Helt ideell med tanke på montering av kjøkkenskap, hyller og lamper. Veggplatene kan også monteres på stålstendere der det er aktuelt. I tråd med Systemhus sitt Friske Hjem-konsept, der vi ønsker å veiledere våre kunder til et friskere hjem og et godt bomiljø, er platene miljøvennlige og anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, siden de ikke har kjemiske tilsetninger. 

Det er godt å vite at man velger materialer som spiller på lag med naturen – og veggen består av 100% norsk sørlandsskog.

 

      Foto: Byggma 

      Foto: Byggma

Følger du monteringsanvisningen, og passer på at grunnlaget for montering er slett og i vater, får du en slett, sterk og god vegg. Så står du fritt til å male 2-3 strøk eller tapetsere, kanskje litt av begge deler. Puss gjerne lett over skjøtene med pussepapir etter første strøk, da det gir et bedre resultat. Er du hendig egner trefiberveggene seg også godt for listefri montering.

Vi er kjempefornøyde med resultatet! Veggplatene ga oss nøyaktig det slette utseende vi ønsket oss. Man kan ikke se en eneste skjøt her, sier Pål. Veggene er også mye mer solide enn vanlige gipsplater. Her kan vi henge opp alt fra tunge lerret og overskap uten å bruke plugger, supplerer Sturla. 

"En herlig fordel er også at veggen er klar til å males umiddelbart etter montering" 

Foto: Byggma  

Interiørdesigner Annette Nordstrøm benyttet trefibervegger da hun renoverte soverommet sitt 

En trend i tiden er også å bruke dekorlister som males i samme farge som den slette veggen. Wainscoting kalles det – og er en gammel tradisjon som passer fint i mer klassiske interiører. Litt pirk er det – men det blir et lekkert resultat. Interiørstylist Annette Nordstrøm monterte selv veggplatene– med listedekor. «Stilen passer perfekt inn på gården min der jeg gjerne vil understreke at dette er et hus fra 1800 tallet» sier Annette. Jeg klikket veggplatene på plass over de eksisterende veggene og la en god stripe vinterlim i skjøtene, så gikk jeg over skjøtene med fint sandpapir før maling, forklarer hun. Det var viktig at de nye veggene ble jevne, ettersom listeverket som skulle monteres krever et helt slett underlag.  

At Huntonit Proff Vegg fra Byggma er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund gjorde at det føles som et trygt valg. Jeg har selv sett hvor lett man kan oppleve negative helsekonsekvenser av dårlige materialvalg. Man trenger ikke være allergisk fra før, for allergi kan oppstå når som helst, sier interiørstylisten.

Det tok litt lenger tid enn jeg hadde for ventet på grunn av dekorlistene. Det var mye presisjonsarbeid, men jeg koste meg med jobben. Nå som det nye soverommet er ferdig, er Annette fornøyd med valgene hun tok i oppussingsprosessen. 

La deg inspirere av vårt bildegalleri

Foto: Byggma 

Et godt og bærekraftig fundament
Gjør underverker med uterommet