Tips & inspirasjon

.

Systemhusprofilen: Marianne Furheim hos Straume Mesterbygg AS

Marianne-Furheim-Systemhusprofilen-portrett Marianne Furheim sendte åpen søknad til Straume Mesterbygg og ble ansatt for å jobbe med salg og markedsføring i 2013. I 2019 ble hun daglig leder i bedriften. Foto: Straume Mesterbygg AS

Marianne Furheim sendte åpen søknad til Straume Mesterbygg og ble ansatt for å jobbe med salg og markedsføring i 2013. I 2019 ble hun daglig leder i bedriften.

Marianne Furheim begynte å jobbe i Straume Mesterbygg i 2013 og ble daglig leder i bedriften i 2019. Pandemien ga en flying start som leder av den tradisjonsrike familiebedriften på Sotra.

Marianne (42) hadde jobbet med byggeprosjekter i OBOS Bergen, tidligere Stor-Bergen BBL i flere år. Med sin bakgrunn fra service, salg, markedsføring og interiørkonsulent hadde tanken om å søke nye utfordringer begynt å meldeseg. Hun ønsket imidlertid ikke å søke jobb i hvilken som helst bedrift. Hun hadde allerede blinket seg ut Straume Mesterbygg på Sotra, hjemstedet der hun også vokste opp.

- Jeg kjente til familien som driver Straume Mesterbygg fra oppveksten, og hadde fulgt med på dem og byggeprosjektene deres lenge. Jeg visste at bedriften har gode verdier og er opptatt av god kvalitet, og jeg hadde veldig lyst til å bidra sammen med dem, forteller Marianne.

 Startet med salg og markedsføring

I 2013 sendte hun en åpen søknad og fikk en prat med faglig leder Inge Straume. Det var han som etablerte tømrerbedriften i 2002 sammen med sønnen Kim Straume og to svogere; Stig Fjell og Oddvar Jakobsen. Det var en fruktbar samtale, for Marianne fikk presentere seg for styret, og ble ansatt for å jobbe med salg og markedsføring i bedriften som i dag har 41 ansatte.

- Og som "potet", legger hun til. For oppskriften til suksess er å ikke være redd for å ta i et tak der det trengs. Det gir også morsommere dager på jobb, erfarer Marianne.

Sommeren 2019 fikk Marianne en ny rolle som daglig leder i familiebedriften. Hun hadde hatt den nye lederjobben under et år da koronaen kom. Å styre Straume Mesterbygg-skuta det siste året har vært både utfordrende og lærerikt.

 Lanserte boligprosjekt dagen etter nedstengningen av landet

Tenk deg at du har jobbet i ti år med et utbyggingsprosjekt. Det har tatt tid å få godkjent reguleringsplanen i kommunen, og det har vært mange runder med naboer og andre instanser. Salgsprospekt og nettside er ferdig, og du er klar til å lansere. Så stenger hele landet ned på grunn av pandemi. Hva gjør du da?
Dette skjedde med Foldnes-prosjektet til Straume Mesterbygg.

- Vi kunne ha valgt å bare utsette lanseringen av Foldnes-prosjektet vårt til vi visste mer. Men, vi valgte å stole på magefølelsen og kjøre på. Fredag 13. mars 2020 lanserte vi som planlagt. Så holdt vi pusten litt, forteller hun om de nervepirrende dagene. Troen på boligprosjektet med riktig beliggenhet, utsikt, sol og sjø var stor og den offensive strategien viste seg å gi resultater. Den første helgen etter lanseringen ble to leiligheter solgt, og etter sommeren hadde tolv leiligheter fått nye eiere. Dermed kunne byggeprosjektet starte opp.

- All ære til kollega Stian Nilsen som har gjort en kjempejobb med å selge leilighetene i Foldnes-prosjektet. Nå har vi kun to leiligheter igjen, roser Marianne.

Hun berømmer de ansatte og måten de har ivaretatt smittevernet på ved å følge reglene til punkt og prikke.

- Det har vært krevende, men byggebransjen generelt og vår bedrift har likevel klart seg bra gjennom pandemien. For oss i Straume Mesterbygg var det viktig å ha full drift i pågående prosjekter da Norge stengte ned, det er vi takknemlige for å ha klart, sier Marianne.

Som leder legger Marianne vekt på å følge magefølelsen og å være tilgjengelig for de ansatte. Det har vært utfordrende å være tilgjengelig nok for de ansatte det siste året. Å ta en prat over en kaffe på byggeplassene har vært vanskelig, og mange har hjemmekontor.

- Vi er dog alle i samme båt, og nå må vi bare stå løpet ut, så blir det bra i enden! understreker hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
Foldnesprosjektet ble lansert dagen etter at hele landet stengde ned på grunn av korona i 2020. Illustrasjon: Straume Mesterbygg AS

 Brenner for Miljøfyrtårn

 Som fersk daglig leder startet Marianne en prosess med miljøfyrtårnsertifisering i Straume Mesterbygg.

- Vi var i ferd med å implementere en rekke miljøtiltak og involvere alle medarbeiderne, da nedstengingen kom. Derfor har vi nok ikke fått full effekt av sertifiseringen enda, forteller hun.

Miljøfyrtårnsertifiseringen har gjort oss mer bevisst på hvilke varer som kjøpes inn, at produkter kan vedlikeholdes, resirkuleres, hvordan avfall håndteres og CO2-avtrykket Straume Mesterbygg setter. På sikt skal bilparken byttes ut med el-biler.

- Vi forventer også at det i offentlige anbud vil komme strengere krav til at tilbyderne har slike sertifiseringer, og vi ønsker absolutt å være med på den reisen. Byggebransjen har en vei å gå mot «grønnere» tider, men vi opplever at flere og flere tar dette til seg, og ønsker å ta sin del av ansvaret, fortsetter Marianne.

Å være miljøfyrtårnbedrift, setter også krav til fokus på HMS og arbeidsmiljø. Engasjerte og involverte ansatte er viktige for et godt arbeidsmiljø. Å kunne samle alle sammen til et personalsamling og å kunne møtes sosialt var sterkt etterlengtet for å komme videre med dette arbeidet.

 God kundebehandling sitter i ryggmargen

Å lage gode kundeopplevelser sitter i ryggmargen hos alle i bedriften. Kvalitet, trygghet og lagspill både internt og eksternt er viktige forutsetninger som Straume Mesterbygg jobber mot.

- Jeg har et svært dyktig team og vi er alle stolte over å ha fått flere utmerkelser, som å oppnå full score i Prognosesenterets måling av kundetilfredshet, KTI. Vi vet at det å investere i ny bolig er en av de største beslutningene i livet, og legger opp til et lagspill med kunden, legger hun til.

Marianne Furheim roser kollega Stian Nilsen, som har gjort en kjempejobb med å selge boligene i Foldnes-prosjektet. Foto: Straume Mesterbygg AS. Foto: Straume Mesterbygg AS

 Systemhus som ressursbank

Straume Mesterbygg ble medlem i Systemhus i 2003 og har lang tilhørighet til kjeden. Marianne sitt første møte med Systemhus-apparatet, var på kjedens samling i Stavanger i 2013. For Straume Mesterbygg er Systemhus en god ressursbank, sammen med det øvrige tilbudet fra Mestergruppen.

- Å utveksle erfaringer og å ha noen å «sparre» med i Systemhus er en viktig del av kjedemedlemskapet, og gjør oss til en god leverandør for kundene våre, avslutter Marianne.

Bjørn Myhra & Sønn Entreprenør AS i Råde er nytt m...
Materialhandelen i Burfjord er nytt medlem i Syste...