Tips & inspirasjon

.

8 ting å tenke på når man skal velge gulv

Her er åtte gode råd fra oss på hva du bør tenke på når du skal velge gulv til ditt nye hjem. 

1. Hvordan skal gulvet brukes? 
Hva er størrelsen på familien som regelmessig vil bruke rommet, og hvor mye trafikk på gulvet vil det være? Det vil definitivt være forskjell om man har barn i huset eller ikke. Har familien kjæledyr? Vil gulvet bli utsatt for fukt regelmessig? Hvor ofte er sannsynlig at du trenger rengjøring gulvet? Hvor lenge ønsker man at det nye gulvet til å vare?

2. Velge gulv til kjøkkenet
Det aller viktigste å tenke på når du velger gulv til kjøkken er holdbarhet og hvor lett det er å gjøre rent. Hvis du velger fliser er det viktig at de har struktur i seg slik at ikke barn eller voksne glir på flisene om noe vått har falt ned på gulvet. Tregulv er også et godt alternativ på kjøkkenet. Det tåler mye trafikk og er med på å skape en koselig atmosfære i et sosialt og godt brukt rom.

3. Det viktige gulvet i stuen
Det er viktig at gulvet i stuen føles godt og varmt å gå på. Gulvet i stuen må også være lett å holde rent og slitesterkt. Her skal det også være mye trafikk. Tre er et veldig godt valg også i stuen. Her blir valg av farge/materiale veldig personlig. Noen liker mørkere gulv, andre foretrekker lysere.

4. Er du lei av de tradisjonelle parkettene?
Det finnes et utall av alternativer til de ulike rommene. Det kan være befriende å la et eller flere rom i huset skille seg ut med en spennende gulvtype. Man kan velge mellom bl.a. betong, fliser, stein, heltre, parkett, laminat, vinyl, linoleum, gummi, kork, teppe. Er du opptatt av miljøet, er steingulv, tregulv, korkgulv, linoleumsgulv og naturgummigulv regnet som naturprodukter.

5. Er du opptatt av miljøet?
Steingulv, tregulv, korkgulv, linoleumsgulv og naturgummigulv regnet som naturprodukter.

6. Overgangen mellom gulvene i tilstøtende rom
Valgene du tar for de ulike rommene må henge sammen. Åpner man døren mellom to rom må man være bevisst om det skal være en glidende overgang eller skarpe kontraster. Der døren ofte kan kommer til å stå åpen, eller der det ikke finnes noen dør mellom to rom, kan det være greit å velge samme type gulv.

Hvordan skape mer harmoni og kos i ditt nye hjem
Hvilken husstil velger du deg?