Tips & inspirasjon

.

Bjørn Olav og Line bygde trehus med murfasade

Cover-Byggfokus-murhu Byggfokus bygger funkishus i mur

Funkishuset i Asker er bygd av vår Systemhusforhandler Byggfokus AS, og får forbipasserende til å stoppe opp. Bjørn Olav Smørgrav og Line Sandnes bygde hus i tre og pusset fasaden.

– Mange som går forbi spør «er alle leilighetene solgt? forteller huseier Bjørn Olav Smørgrav.

Han, Line Sandnes og deres to barn, flyttet inn i det nybygde huset i høst. Byggfokus har stått for byggingen av det akitekttegnede huset i tre, som fikk pusset fasade til slutt.

Å kombinere trepanel og murpuss på fasaden er trendy og gir et sofistikert utrykk. Foto: Henning Photo

Trendy med trepanel og murpuss 

– Kombinasjonen av puss og trepanel på fasaden er veldig poppis i dag, konstaterer faglig leder Jon Gulliksen i Byggfokus.

Han er ikke overrasket over oppmerksomheten huset i Leangveien 54 får, der det er tilpasset på sin smale tomt, med vid utsikt. Den pussede murfasaden har liggende trepanel på små, utvalgte partier, i tråd med arkitektens tegninger.

– Ønsket var et klart, stramt hus med enkelt og funksjonalistisk preg. Da må en mure eller bruke denne type puss-system. Det er billigere å bygge i tre og pusse, framfor å bygge i mur. Utseendemessig ser du nesten ikke forskjell, sier arkitekt Arild Eikaas i 1.2.3 Sivilarkitekter.

På huset i Leangveien valgte eierne den varmeste av hvitfargene i Webers fargekart med 97 standardfarger. Med et så stort fargeutvalg, var det ikke behov for spesialbestilling.

– Vi ønsket en ren, men varm hvitfarge som passet inn i terrenget, sier Line.

På takterrassen slipper sola til hele dagen og deler det med atriet gjennom et glassfelt. Foto: Henning Photo
Eierne valgte en varm hvitfarge på murpussen. Den doble garasjen er bygget under terrenget. Foto: Henning Photo

Vil ha minst mulig vedlikehold 

– Jeg er litt detaljfreak. Å gjennomføre det arkitekten tegner, synes jeg er gøy, sier Gulliksen.

Foruten arkitekttegnede hus, bygger Byggfokus AS husmodeller fra vår katalog. Alle våre kataloghus baserer seg på trekonstruksjon. 

– Vi bruker VentiGuard der det er beskrevet pussede flater. Jeg testet det på et parti av hytta mi for sju år siden da systemet var nytt. Resten av hytta har trekledning, som må vaskes og beises hvert 3. – 4. år. Men den veggen er like fin fortsatt, det er bare å spyle av, sier han og viser et hyttebilde på mobilen sin.

Den pussede delen av hytteveggen fremstår fortsatt som ny, uten at det har krevd annet vedlikehold enn lett vask.

– Det er noe av grunnen til at vi valgte murpuss i stedet for trekledning. Vi synes huset ble finere i tillegg til at det blir mindre vedlikehold. Med småbarn er det veldig greit med lite vedlikehold noen år, sier Line.

– Det er greit senere i livet også, repliserer kjapt en senior ved siden av og humrer.

Line og Bjørn Olav får mer tid til å nyte utsikten fra dette stuevinduet, når fasaden kun krever spyling. Foto: Henning Photo
Det er lettere å få pene overganger mellom beslag og puss enn beslag på andre materialer. Foto: Henning Photo

Knirkefrie gulv med vannbåren varme

Det er lagt Weber Komfortgulv Rasjonell i det meste av huset. Over utleiedelen ligger Weber Komfortgulv Bolig. Dette er et etasjeskille som stopper lydgjennomgangen mellom de to boligene, altså en lydgulvløsning. Begge gulvløsningene egner seg svært godt i kombinasjon med vannbåren varme.

– En viktig grunn til at vi anbefaler disse til vannbåren varme og lyd, er at de får aldri knirk, sier Gulliksen i Byggfokus.

Arkitekten er i likhet med eierne meget fornøyd med både gjennomføringen og materialene.

– Når en går for en slik løsning, er det viktig å bruke solide entreprenører og et system som er gjennomprøvd. Weber ville ikke turt å gå for en løsning de er usikre på, de ønsker å bruke gjennomtestede systemer, sier arkitekt Eikaas.

Murhus med Systemhus 

Alle våre husmodeller i katalogen er trehus. Tre er et miljøvennlig byggemateriale, og som en del av Norges klimapolitikk legges det opp til økt bruk av tre i både boliger og næringsbygg. Men selv om ditt hus bygges i tre, kan det fremstå som et murhus basert på en pusset fasade slik Line og Bjørn Olav har valgt. Du velger helt selv hva slags fasade du ønsker på ditt nye hus. 

Nedenfor kan du se hvordan husmodellen Cubo og Høvik ser ut med henholdsvis trefasade og murfasade. 

Klikk og dra for å se hvordan fasaden endrer seg

b2ap3_large_Systemhus_moderne_hus_funkishus_cubo_mur_farge Trehus med murfasade - Systemhus
b2ap3_large_b2ap3_large_1st-2 Trehus med murfasade - Systemhus

Systemhus hjelper deg med å realisere din boligdrøm

Det perfekte funkishuset er det som er bygget for akkurat deg, og tilpasset dine behov. Våre lokale byggmestere hjelpe deg på veien med å finne de rette løsningene. Det er ikke sikkert at naboen sin utformelse er den beste for deg. Vi ønsker å realisere din boligdrøm!

Har du vurdert å bygge et funkishus? Vi i Systemhus har mange ferdigtegnede hus du kan bruke som utgangspunkt eller inspirasjon. Ta kontakt med din lokale byggmester i dag for en uforpliktende prat!

Smarthus - hvor smart vil du at huset ditt skal væ...
Tiltak for å begrense Korona-smitte og samtidig ho...