Tips & inspirasjon

.

Bygg funkishus - med moderne og tidsriktig uttrykk

Cover_Systemhus_Jakob_funkishus_ferdighus_baksid Funkishuset Jakob fra Systemhus

Funkishus og moderne hus kan være vanskelig å skille. På vårt folkemunne er det ikke så mange ulikheter, og stilartene blir ofte blandet sammen. Men teoretisk sett er det flere forskjeller. Og er egentlig det vi i dag kaller et funkishus, faktisk et funkishus?

Hva er et funkishus?

Et funkishus er et moderne hus, men et moderne hus er ikke nødvendigvis et funkishus. Hva betyr egentlig dette? Og hvordan ser man forskjell? Det er et relativt stort spørsmål, med mange gråsoner. Vi utbyggere synes det kan være vanskelig å besvare slike spørsmål, da det er mye som kan gå under definisjonen.

Det vi vet er at funkisstilen eksisterte opprinnelig i perioden 1925 til 1940, og dagens såkalte funkishus er inspirert fra denne perioden. Husene bygget på tanken om at det skulle være funksjonelt og enkelt. Rette linjer, store flater og geografiske former preget stilen både utvendig og innvendig, i kombinasjon med lys og luft. Nye materialer som mur og stål ble brukt, og var ikke vanlig å se på andre hus i denne perioden.

De samme kjennetegnene er å se i dag, men grensen for hva som er et funkishus har sklidd noe ut i vår tid. Husstilen har blitt modernisert med tidsriktig uttrykk, akkurat som de fleste andre husstiler, og akkurat som alt annet i denne verden.

Alsvåg - funkishus med utleiedel

Uteområdene er like viktige som selve huset

Et av kjennetegnene til funkishuset er som nevnt store flater, mye lys og enkle linjer. På denne måten vil overgangen til naturen mykne, og uterommene vil kunne bli en forlengelse av oppholdsrommene.

Å legge til rette for soner i hjemmet hvor man kan trekke seg tilbake er viktig. Hjemmet skal være et sted hvor man kan senke skuldrene, og samle nye krefter til hverdagens utfordringer. Dermed må slike soner være et område man klarer å slappe av, og glemme alle plikter som vanligvis kaller.

Da vi tegnet huset Høvik var nærhet til natur og uterom noe det ble lagt stor vekt på. Huset er designet med et atrium i sentrum, og baktanken var at mange rom skulle få godt med dagslys og en forlengende romfølelse. Funkishuset Høvik har ikke bare et atrium å tilby, men også:

  • Over 230 kvm med bruksareal
  • Fem ferdigtegnede soverom kombinert med tre bad
  • To romslige takterrasser på omtrent 25 kvm hver
  • En stor loftstue
  • Gode oppbevaringsløsninger 
Høvik - atriumhus i funkisstil

Murhus, trehus eller en kombinasjon? skreddersy din egen fasade

Murfasade har vært vanlig å se siden opprinnelsen av funkishusene. Harmoniske farger, stram utformelse og unikhet har preget hvert eneste hus. De fleste av våre moderne hus tilbys med trefasade, selv om funkisstilen raser av gårde i rekordfart. Derfor har vi inngått et samarbeid med Weber, hvor du selv kan bestemme om huset skal ha en murfasade, trefasade eller en unik kombinasjon. Med disse endringene vil huset kunne knyttes enda sterkere til den lett gjenkjennelige stilen.

Sluttresultatet av fasaden er det du som skreddersyr. Både struktur, farge og materialer er ditt valg. Selvsagt kan vi hjelpe deg om du synes det kan være utfordrende, men det er du som har det siste ordet. Du drømmer, mens vi realiserer ønskene i samarbeid med Weber.

Synes du det kan være vanskelig å se for seg? Det har vi full forståelse for! Derfor har vi laget en demonstrasjon av alle husene, slik at du kan teste de ulike løsningene . De populære funkishusene Høvik og Cubo er to av våre første ut i moderniseringsprosessen. Klikk og dra - skreddersy fasaden! 

Klikk og dra - se hvordan Cubo endrer fasade

Original Image
Modified Image


Systemhus hjelper deg å bygge det perfekte familiehuset 

Det perfekte funkishuset er det som er bygget for akkurat deg, og tilpasset dine behov. Våre lokale byggmestere hjelpe deg på veien med å finne de rette løsningene. Det er ikke sikkert at naboen sin utformelse er den beste for deg. Vi ønsker å realisere din boligdrøm!

Har du vurdert å bygge et funkishus? Vi i Systemhus har mange ferdigtegnede hus du kan bruke som utgangspunkt eller inspirasjon. Ta kontakt med din lokale byggmester i dag for en uforpliktende prat!

Vedlikehold av tak - hva bør du tenke på?
Bygg herskapelige hus - lev elegant, moderne & fun...