Tips & inspirasjon

.

Fruktbart samarbeid i Lofoten

Systemhus-Villa-Skotnessjyen-Eiendom-Lofoten-kompr Villa Skotnessjyen er det første utviklingsprosjektet til Eiendom Lofoten AS.

 Samarbeid har til alle tider lønt seg. I Lofoten har å samarbeide blitt ekstra fruktbart ved at to Systemhus-bedrifter på Leknes og to av eierselskapene til den lokale Byggtorget-bedriften har gått sammen om eiendomsselskapet Eiendom Lofoten AS.

Den høye temperaturen i eiendomsmarkedet i Lofoten har de siste årene fått mange aktører til å prøve seg som eiendomsutviklere med vekslende hell.

- Vi kunne ikke bare se på at "alle" kunne kjøpte tomter som de bygde på og solgte. Som fagfolk med kompetansen, erfaringen og systemene har vi til sammen det som skal til for å utvikle eiendommene mer profesjonelt og bedre, sier Reidar Samuelsen, styreleder i nyetablerte Eiendom Lofoten AS.

Hele Lofoten som nedslagsfelt

Våren 2020 stiftet de to Systemhusbedriftene Lofotr Bygg og Anlegg AS og Lofot ntreprenør AS eiendomsselskapet sammen med J. H. Kristoffersen AS. De to sistnevnte er også største aksjonærer i Byggtorget Lofoten. Alle tre bedriftene har base på Leknes i Lofoten, og har hele Lofoten som nedslagsfelt.

Det nye eiendomsselskapet kom raskt i gang med det første utbyggingsprosjektet.

- Villa Skotnessjyen er et spennende og attraktivt boligområde som vi utvikler utenfor Ballstad i Lofoten. Mestergruppen Arkitekter har hjulpet oss med et mulighetsstudie av området, og vi har inne et planinitiativ i kommunen hvor vi håper på å få regulere inn både eneboliger, to- og tremannsboliger samt lavblokker, forteller Reidar Samuelsen.

I tillegg er flere felles prosjekter under planlegging.

Kompletterende kompetanse

At de tre bedriftene utfyller hverandre perfekt, er alle enige i.

- Vi utfyller hverandre godt. Lofot Entreprenør har lang erfaring og kompetanse fra næringsbygg og større prosjekter, og det er en styrke at de har egen betongfabrikk, beskriver Egil Knutsen, daglig leder i Lofotr Bygg & Anlegg AS.

- Og Lofotr Bygg & Anlegg AS er en anerkjent boligbygger som har spesialisert seg på å bygge småhus og selger kataloghus i området rundt Leknes..Byggtorget Lofoten sørger for riktige varer til rett tid.

 Oppfordrer til samarbeid

Kjededirektør Trond Lie gleder seg over at medlemsbedriftene finner sammen og stryker hverandre.

- Det de tre aktørene gjør for å vinne markedet i Lofoten, er et godt eksempel på en nyskapende satsning og at å samarbeide fremfor å konkurrere er riktig vei å gå. Det inspirerer! sier han.

Fra venstre Reidar Samuelsen, Jan Hugo Kristoffersen, Alf Lie, Egil Knudsen og Magnar Lorentzen har gått sammen om å etablere Eiendom Lofoten AS.
Systemhusprofilen Magne Fjellhaug AS: Kunden allti...
Byggmester Valde blir medlem i Systemhus og satser...