Tips & inspirasjon

.

Gjør underverker med uterommet

Terrassebord-UNO-28x120-gra-TMT-00490_1080--Foto_Nathan_Lediar_20210427-152901_1

Et hus er langt mer enn det som skjuler seg innenfor husets fire vegger, og uterommet får stadig mer fokus. Godt hjulpet av folkekjære TV-programmer som «Eventyrlig oppussing» og «Tid for hage», som inspirerer og gir et innblikk i hva det er mulig å få til utendørs. Med vedlikeholdsvennlige og varige materialer bygges det iøynefallende uteområder i soner og nivåer, og vipps er uterommet blitt en etterlengtet forlengelse av hjemmet. 

Terrasser som varer og varer 

Å bo i norden krever litt ekstra av materialene, ikke minst utendørs. Skal du i gang med et større prosjekt er det verdt å bruke litt tid for å finne de riktige materialene. Royalimpregnerte materialer har i de senere årene fått solid fotfeste i markedet. Materialene er dobbeltbehandlet, noe som innebærer at de både er trykkimpregnert og kokt i olje, og slik er de ekstra godt beskyttet mot vær og vind. Terrassebordene er ferdige behandlet og klare til bruk. I tillegg kreves det kun minimalt og enkelt vedlikehold etter montering - perfekt for deg som vil bruke fritiden til noe annet enn å flikke og beise.

Terrasse for enhver stil 

Gulvet på uteplassen gjør selvsagt mer enn å dekke en funksjon – det skal også komplettere boligen eller hytta. Man har muligheten til å velge blant et bredt spekter av profiler og dimensjoner, der den klassiske og moderne stilen er typiske inndelinger. For å finne ut av hvilken stil som passer deg best kan det være greit å se på utvalget først, slik at man kan finne en variant som passer dine tanker om uterommet. 

Les artikkel: Terrassebord – finn din stil

Klassisk stil - med eller uten riller


Når du ser etter en klassisk stil på terrassebordet er det vanlig å se etter de mer tradisjonelle typene, som for eksempel MøreRoyal UNO eller DUO. UNO er et ensidig terrassebord med riller i grå, som skal legges med rillet side opp. DUO er et tosidig terrassebord med en rillet og en glatt side, tilgjengelig i brun eller natur. Bruker du et tosidig terrassebord er det helt opp til deg hvilken side du foretrekker å vende opp, og kombinerer du rillet og glatt side kan du få et ekstra spennende uttrykk. Velger du royalimpregnerte materialer er disse ferdig fargesatt, eller leveres i natur (som vil få en værgrå patina på sikt). Enkelt og praktisk når en ny terrasse står for tur.

Foto: Talgø MøreRoyal®. Fotograf: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Terrassebord UNO Fra MøreRoyal med rill er et ensidig terrassebord i grå, og legges i utgangspunktet med rillet side opp. Materialene er ferdig fargesatt i en nydelig, transparent gråfarge som vil fortsette å gråne etter hvert som terrassen påvirkes av naturkreftene. 

Foto: Talgø MøreRoyal®. Fotograf: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Terrassebord DUO fra MøreRoyal er et tosidig terrassebord, men en høvlet, glatt side og en rillet side. Materialene er ferdig fargesatt, og er tilgjengelig i en varm bruntone, eller som her, i natur. Terrasser i natur vil få en grå og værbitt patina over tid. 

Moderne stil med rette kanter og børstet overflate

Den moderne stilen innen terrassebord, som Concise fra MøreRoyal, oppfattes gjerne som litt «strammere» i stilen, med rettere linjer og strammere kanter. Concise er tilgjengelig i flere dimensjoner, 28x95, 28x120 og 28x145, noe som også gir rom for å skape mer spill i terrassen. Disse terrassebordene har en «sawcut» overflate som gir en behagelig og børstet følelse, mindre fiberreisning og jevnere farge – perfekt for små og store føtter.

De mer moderne terrassebordene finnes også som lektegulv. Et lektegulv består av lekter brukt som terrassegulv, alene eller i miks. Dette gir terrassen et nytt og mer spennende uttrykk – perfekt for deg som ønsker en mer unik stil.

Foto: Talgø MøreRoyal®. Fotograf: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Lekkert terrassegulv i en flott gråfarge som passer resten av huset og uterommet. Materialets rette kanter gir også terrassen et friskt uttrykk. 

Foto: Talgø MøreRoyal®. Fotograf: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Flott lektegulv fra MøreRoyal som gir et moderne uttrykk. Her har det blitt lagt lekter i ulike dimensjoner for å skape et enda mer unikt uterom – stilig! 

Valgmulighetene er rett og slett mange, men valget - det er ditt!

Uterom – bruk tid på planlegging

Drømmer du om det ultimate uteområdet er det verdt å bruke litt ekstra tid på planleggingsfasen. Noter ned alle ønsker, ta utgangspunkt i tomten du har, og vær realistisk med tanke på hva som er mulig å få til. I planleggingen er det mye å ta hensyn til, som for eksempel:

  • Prosjektets omfang – byggesøknad / nabovarsler
  • Tomtens muligheter og begrensninger
  • Vær og vind
  • Innsyn og utsikt
  • Ønsket stil
  • Ønsket funksjonalitet
  • Møblering
  • Lyssetting

Står du helt fast kan det være verdt å kontakte en hagedesigner, eller få noen tips og råd hos nærmeste byggevareforhandleren eller hagesenter.
Foto: Talgø MøreRoyal®. Fotograf: Nathan Lediard / Lediard foto AS

Råflott uteområde med både bruk av belegningsstein og lekter. Kontrastene mellom de lyse og mørke materialene skaper også et stilig uttrykk.

Utebod eller utestue? 

Ønsker du å forlenge sommersesongen, eller sliter du å få plass til alt av større utstyr innomhus? Da er det perfekt å få på plass en utebod eller utestue. En utebod er praktisk å slik at du får samlet alt av utstyr til hagen på samme sted. I tillegg er det lurt med en lagringsplass ute, da det gjør at du ikke må dra med deg skitne hageredskaper inn i huset. En utestue, eller hagestue, er er ideell investering for deg som liker å sitte ute om sommerkveldene, men som ofte må inn når kulda melder seg. Med en slik stue vil du være under tak og i ly, slik at du ikke er like avhengig av været for å få kost deg ute i sommer. Sjekk ut Talgøs 3D byggmodul for å finne din favoritt, eller for å tegne din egen variant. Når du har bestemt deg bestiller du enkelt hos din byggevareleverandør, hvor de også kan gi deg gode tips og råd på veien. Enkelt, fleksibelt – og med moderne design.

Foto: Talgø MøreRoyal® / Cadesignform

Ypperlig utestue for sene kvelder ved sjøen. Praktisk med glassdører som kan lukkes når vinden blir kjølig eller regn melder seg. 

Vil du finne mer inspirasjon til ditt uteområde?

Sjekk ut: talgo.no

Slik får du slette vegger hjemme eller på hytta – ...
Lorem Ipsum Test #3