Tips & inspirasjon

.

Gode og enkle tips til små rom

Forestia_walls2paint_kreativt_interio_20180927-131049_1

Liten plass med store muligheter! Om du er på jakt etter gode interiørtips eller trenger råd til å organisere hjemmet med smarte løsninger gir vi deg enkle tips til hvordan du kan forvandle et lite hjem til en åpen og romslig designperle. 

Nye vegger, nytt liv 

​«Decluttering» har blitt et kjent begrep i norske hjem. Noen omtaler det som «anti-rot». Vi ønsker oss mindre kaos og støy, og bytter ut slitte og overfylte hjem i rotete farger med et åpent, stilrent og oversiktlig interiør. Dette er særlig viktig for små leiligheter, men også små hus, og riktige fargevalg kan faktisk være med på å øke romfølelsen betraktelig. 

​Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, men jobber også som stylist, fotograf, designer og skribent. Hun vet godt hva brytningen mellom svarte og hvite vegger kan gjøre for helhetsinntrykket, og forklarer hvorfor denne stilen er så populær.

 Smarte løsninger i minimalistisk stil

​– Sort i kombinasjon med hvitt har lenge dominert interiørtrendbildet, og er fortsatt en tydelig tendens i stilfulle hjem. Denne stilen passer godt til rom med begrenset plass, ettersom fargebrytningen og de rene linjene gjør plassen mer oversiktlig.

​Nordstrøm mener møbleringen kan ha mye å si for plassutnyttelsen, uten at det behøver å gå på bekostning av interiøret. – Har du liten plass kan det for eksempel være lurt med en kombinert seng og sofa. Innred sengen med store pynteputer og et solid sengeteppe på dagtid for en stueløsning. Velg gjerne lette og luftige møbler som er enkle å flytte på, og ikke glem å benytte veggplassen som avlastningsplass til oppbevaring.

 Praktisk, enkelt og dekorativt

Interiørarkitekten har fått øynene opp for tavlemaling, både fordi det er et genialt hjelpemiddel i en hektisk hverdag, men også fordi det gjør seg godt som midtpunkt på en spennende vegg.

– Til denne stilen kan du gjerne ha en kreativ vegg, utsmykket med bilder i kollasj og med en praktisk stor overflate malt i krittavlemaling. Det er superspennende også for eventuelle barn som bor i boligen eller kommer på besøk. Dette feltet kan benyttes til skrift eller tegning, men om du maler magnetmaling under kan du i tillegg benytte plassen som magnetvegg.

For best resultat, sørg for å benytte vegger med et jevnt underlag, slik som Forestia Walls2Paint. Disse veggplatene har tette skjøter og gir en ren, slett vegg som er perfekt egnet til både maling og tapetsering.

Slik gikk vi frem:  

1) Først teipet vi kantene til en rektangulær form på den malte veggen.

2) Vi malte med krittavlemaling på innsiden av teipen.

3) Etter at malingen har tørket kan teipen fjernes og veggen er klar for resten av dekoren.

Valg av trapp
Bygg hus med utleiedel - tenk langsiktig og økonom...