Tips & inspirasjon

.

Hold varmen inne med isolerte vinduer

cover-Natre-Vinduer-Brnnysund-3-lags-glass Hold varmen inne med isolerte vinduer

Du kan spare penger på det rette vindusvalget. Med godt isolerte vinduer minsker du fyringskostnadene, og ikke minst holder du varmen inne. Vår leverandør Natre har sine anbefalinger for å redusere varmetapet hjemme. 

Det rette vindusvalget kan bli en mer lønnsom investering enn hva du har sett for deg. For velger du et vindu med 3-lags glass holder du mye av kulden ute. 

Stort varmetap gjennom vinduer og dører 

En tredjedel av alt varmetap skjer gjennom vinduer og dører. Vinduer og balkongdører med 3-lags glass holder mye av kulden ute og sørger for at minst mulig av varmen inne siger ut.

- Er du ute etter det beste vinduet med minst varmetap og kulderas er valget enkelt. Da går du for et 3-lags glass, sier salgsleder hos Natre Vinduer, Ann Toril Aspheim, som har jobbet for Norges nest største vindusprodusent i 25 år. 

Kuldraset er kald luft som siger inn via vinduer og balkongdører. Den kalde luften er tyngre enn den varme, og faller derfor ned mot gulvet før den brer seg videre utover gulvet. Kaldraset bidrar til både et ubehagelig gufs langs vinduet og at det blir gulvkaldt. Den lille investeringen det er å oppgradere til et vindu med 3-lags glass vil dermed fort lønne seg i innsparte fyringskostnader. Du får et lunere hjem og holder kulderas og trekk borte.

Foto: Natre Vinduer

Alle nye bygg må ha glass som isolerer 

Hvor mye varme et vindu slipper ut beskrives med en u-verdi. I 2017 ble kravene for u-verdien skjerpet fra 1,2 til 0,8 for nye hus. Alle nybygg må ha vinduer med den nye u-verdien. Det stilles ikke samme krav til de som skal skifte ut vinduer i gamle hus, men anbefalingen er at alle hus som er bygd etter 1950 bør ha 3-lags glass.

- I 3-lags glass har to av glassene innebygd, usynlig isolasjon. Mellom glassene er det i tillegg argongass som forsinker varmeutslippet, forklarer Aspheim. 

Antidugg er et smart valg 

Siden 3-lags glass slipper ut mindre varme, får vinduet en kaldere glassflate på utsiden. Dermed øker sannsynlighet for dugg utvendig. Hos Natre kan du kjøpe glass med antidugg-funksjon. Da slipper du at utsikten reduseres på grunn av dugg.

- Dugget forsvinner når sola varmer opp glasset og det blir trekk i lufta. Men bestiller du 3-lags glass med antidugg-funksjon vil dugget utebli helt i ni av ti tilfeller, sier Aspheim.

Nytt og bærekraftig elementhuskonsept fra Systemhu...
Skyvedører gir deg mer plass