Tips & inspirasjon

.

Hvordan skape mer harmoni og kos i ditt nye hjem

Hvordan skape mer harmoni og kos i ditt nye hjem

I denne artikkelen tar vi for oss tips til elementer i ditt nye hjem som kan skape mer harmoni og kos, og som kan være lurt å tenke på i en planleggingsfase.

 Tre bidrar til godt innemiljø

Tre er et naturmateriale og bidrar til å skape et godt innemiljø. Hus med synlige treoverflater gir en spesiell følelse av komfort. Dette kan skyldes følelsesmessige inntrykk og akustikk, men også evnen trekonstruksjoner har til å jevne ut døgnvariasjoner i relativ luftfuktighet og temperatur (Trefokus.no). Aftenposten skrev at I løpet av de siste tiårene har flere empiriske studier dokumentert at naturelementer i både ute- og innemiljø kan ha positive helsemessige konsekvenser.

- Treoverflater kan ha en positiv psykologisk effekt, for eksempel ved at det bidrar t il at man fortere kommer til hektene etter krevende situasjoner, og at innemiljøer med synlige treoverflater generelt oppfattes som bedre, sa avdelingsleder ved Bygg og marked, Norsk Treteknisk Institutt, Anders Q. Nyrud, til Aftenposten. Bruk i vellykkede kombinasjoner med andre materialer skal være positivt, sa Nyrud.

 

Skap deg et tilfluktssted - Systemhus

 Skap deg et tilfluktssted

Alle mennesker, i alle aldre, har behov for en alenestund i ny og ne. En plass du kan ta med deg boken din, et rom hvor du kan se på din yndlingsserie - helt alene. En god sofa hvor en trøtt kropp kan ta en liten hverdagsblund. Et helt eget sted hvor lillebror ikke terger deg. Bare en plass hvor man kan nyte den vakreste musikken man kjenner og bare stirre tomt ut i luften eller lukke øynene. Har huset en loftstue, en kjellerstue, et stort godt soverom, et hjemmekontor, eller en litt bortgjemt krok i stuen? Planlegg alltid en plass til å stikke seg litt bort, til å ta en time-out når du trenger det, liten eller stor.

 

 En spiseplass for alle

Når man planlegger sitt nye hus kan det være greit å tenke på de store anledningene. Store feiringer, barnerike bursdager, alle vennene på 17 -mai feiring. Er det lagt opp til at man kan lage store langbord til disse viktige dagene i livet. Det gjør i alle fall planleggingen og gjennomføringen mye lettere, enn om at selskapet må spre seg utover huset. Er det åpent mellom stue og kjøkken? Kan det dekkes et langbord i stuen? Velger man skyvedør mellom to store sosiale rom, kan det være en perfekt løsning når det blir behov for god plass rundt bordet.

 

Planlegg et godt ildsted - Systemhus

 Planlegg et godt ildsted

Nordmenn elsker hjemmehygge. Store deler av året er det kaldt ute og hva er vel bedre enn å fyre opp i peisen og samle familien foran varmen. Her kan man velge mellom mange stiler fra hjemmekoselig eller stram og stilren. Velger du en peis med glass på hele tre sider, kan du antakeligvis nyte de beroligende flammene fra peisen fra flere rom i huset. Kanskje man kan planlegge en ovn som deler kjøkken og stue, de to mest sosiale rommene i huset. Et tips er å anskaffe seg en kombinasjonsovn som både kan tennes ved i eller brukes med bioetanol. Kombinasjon en gjør at man kan bruke ovnen hele året om man ønsker, selv på varmere dager.

 

Feng Shui og planter - Systemhus

 Feng Shui og planter

I følge filosofien om feng shui er planter noe av det vi kan ha rundt oss som påvirker helsen positivt. Men de må være friske! Grønn er en farge som i psykologien forbindes med mental og fysisk avslapning. Kort vei til hagen og en flott uteplass til lange sommernetter og late søndager vil gi deg mye positiv planteenergi gjennom store deler av året.

Innred og design din egen Systemhusbolig
8 ting å tenke på når man skal velge gulv