Tips & inspirasjon

.

Naturlig dagslys i hele huset

Velux_slipp-dagslyset-inn Skrevet av: Siri Sundby, Velux A/S

Dagslys er sunt og viktig for vår trivsel. Hvorfor ikke hente inn så mye dagslys som mulig? Med takvinduer åpner man opp for mengder av naturlig dagslys hele året. 

Naturlig dagslys er godt for alle

Lys og frisk luft er ikke bare trivselsfaktorer men avgjørende for god helse. Mye tid innendørs i kunstig belysning og dårlig ventilerte rom påvirker kropp og sinn negativt. Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tretthet er bare noen av de plagene som kan relateres til mangel på lys og frisk luft. 

Bilde: Velux A/S

Enkel løsning med stor effekt

Slipp dagslyset inn med takvinduer. Takvinduer gir alle bygg den beste muligheten for et sunt inneklima hele året, uansett om man setter inn ett eller flere ved siden av hverandre. Uansett om det er hjemme eller på hytta kan man nå følge lyset gjennom et helt døgn fra hvilket som helst sted innendørs. 

Velux Lystunnel slipper inn dagslyset ved hjelp av et lysreflekterende rør som kan tilpasses til å lede lyset inn i hver krok av huset. Det superreflekterende belegget på innsiden av tunnelen gir en innvendig reflekterende effekt på 98%. Det vil si at den til og med fanger opp månelyset!

Velux Lystunnel kommer i to utgaver, en for flate tak 0-15° og en for skrå tak 15-60°.


Mindre stress med regnsensor

Det er greit å vite at takvinduene tåler alt det været vi opplever her i nord. Alle Velux elektriske og solcelledrevne takvinduer leveres nemlig med regnsensor. Dette betyr at vinduet lukkes automatisk hvis det skulle komme uventet nedbør. Takvinduene blir dermed akkurat like sikre som et tak uten vinduer.

Bilde: Velux A/S
Gulv til dagens interiørtrender
Smarte trappeløsninger