Tips & inspirasjon

.

Systemhus øker i et fallende marked

Trond Lie Systemhus er største huskjeden i Norge

I 2019 ble hele 1310 boliger igangsatt av Systemhus. I et fallende marked med 15% nedgang på landsbasis, har vi vekst og er fortsatt landets klart største huskjede.

1310 igangsatte boliger i Systemhuskjeden

Prognosesenteret og Boligprodusentene presenterte tallene for igangsatte og solgte boliger i 2019 i dag. I 2019 ble totalt 25.037 boliger igangsatt, 15% færre enn i 2018. I et fallende marked befester Systemhus sin posisjon med stor vekst og konsepter som treffer markedet. Mange nye bedrifter ble medlemmer i Systemhus i fjor.

- Vi gleder oss over den høye aktiviteten i 2019. Våre 125 kjedemedlemmer over hele landet gjør en uvurderlig innsats med å skape gode, friske hjem hver eneste dag, sier kjededirektør Trond Lie.

Ifølge Boligprodusentenes Forening ble OBOS, inkludert datterselskapet Block Watne, landets største boligbygger i 2019 med 1436 igangsatte boliger. På en klar andreplass kommer Systemhus med 1310 boliger og er dermed landets største huskjede.

Funkishuset Skaug er en av flere nye husmodeller.

Videre fokus på Friske Hjem

Rekordveksten kan tilskrives at Systemhus har truffet boligtrendene med utseende, funksjon og planløsninger som folk flest liker godt. De fleste husene som Systemhus bygger er inspirert av funkis-stilen. Mange ønsker moderne hus med rene flater og store vinduer som gir mye lys. Arkitektene og ingeniørene i Systemhus har truffet trendene godt de siste årene.

- Vi gleder oss over veksten og tallene vi har fått presentert i dag. Vi er også ydmyke overfor kundene som velger Systemhusene våre, sier kjededirektøren. 

Han lover fortsatt satsning på bærekraft gjennom friske hjem med fokus på inneklima, gode lysforhold, lyddemping, optimal planløsning, ny teknologi, og miljø. 

Mange nye medlemmer i kjeden

Systemhus er en del av Mestergruppen, hvor også Saltdalshytta, XL-BYGG, Byggtorget, Mesterhus, Blink Hus og Nordbohus inngår. Systemhus Norge ble stiftet i 1967 og driftes fra kjedekontoret i Bodø. Kjeden har vokst jevnt og trutt, samtidig som både husene og tilbudet til kjedemedlemmene har utviklet seg i takt med behovene i markedet. Antall medlemmer i kjeden er mer enn doblet de siste fem årene.

Også nye medlemmer har tatt godt kompetansetiltak som Lean prosjektledelse, eiendomsutvikling og lederutdanning. Aktiviteten for å utdanne kjedemedlemmene er høy. 60 ingeniører og arkitekter jobber kontinuerlig med tekniske løsninger og nye hustyper.

- En av grunnene til at vi lykkes lokalt, er at medlemsbedriftene er trygge på huskonseptene vi tilbyr. De er fornøyde med det tekniske hjelpeapparatet og de gode verktøyene til daglig drift som vi tilbyr, avrunder Trond Lie.
Lofot Entreprenør AS rigger seg for fremtiden som ...
Systemhus MOVE - et prosjekt om fremtidens bokonse...