Tips & inspirasjon

.

Tips til dekorasjon og møblering av små hjem

Tips til dekorasjon og møblering av små hjem

Mindre hjem er veldig populære for tiden. Men de kan også være utfordrende å møblere og dekorere. 

Små tomter og tettbebygde strøk gjør at små hjem tar en større del av markedet. Det kan være det første hjemmet du kjøper, eller det du flytter til etter å ha solgt en større enebolig. Vi gir deg gode tips og idéer på hvordan du kan få det meste ut av små flater og rom. 

 Lyse farger

Bruk mindre farger på veggene. Hold deg til lyse. Bruk gjerne samme farge på rom som ligger ved siden av hverandre. Når du ikke får malt eller tapetsert veggene, kan du heller male møblene – sett farge på de løse mindre delene i rommet. Bruk samme eller lignende farger og materialer på gulv.

Med gjennomgående lys farge og materiell på gulv vil du skape større romfølelse.

 

Illusjon

Intrykk av plass er nesten like viktig som faktisk plass. Våre sanser er oppdratt til å tro at større panel eller fliser tilhører i større rom. Derfor vil bruken av disse gi oss mer plass, i hvert fall i vår forestilling. Heng gardiner nært taket og helt ned til gulvet. Det er med på å strekke ut rommet. Det samme gjelder bokhyller. La bokhyllene gå fra gulvet og opp til taket. Ha møbler som er mindre i størrelse. Det vil også gi en følelse av mer plass.

Bruk gjerne speil flere plasser i rommet for å få det til å virke større. Ha gjerne speilet i en ramme som kompletterer resten av dekoren og fargene i rommet.

Få inn mest mulig naturlig lys for å skape en illusjon av at rommene er større. Sørg for at du har nok lamper i alle rom. Det er viktig med godt lys. Lys opp alle mørke kroker.

 

COLOURBOX2037329 mindre

Hold deg til lyse farger på veggene. Bruk gardiner fra taket og helt ned til gulvet. 

Endringer i hjemmet

Har du et rom som du sjeldent bruker? Rydd ut den eksisterende funksjonen og lag rommet om til et du kan bruke. En spisestue kan bli til en flott tv-stue eller bibliotek/hjemmekontor. Har du noen møbler som ikke blir brukt? Selg eller doner dem bort. De tar verdifull plass i hjemmet ditt. Det samme gjelder krimskrams og dekor. Hva ønsker du å beholde, hva trenger du ikke?

Fjern dører huset ikke behøver. Åpne opp og få mer luft inn i rommene. Å fjerne vegger kan også hjelpe. Åpne planløsninger vil hjelpe. En halv-vegg kan også gjøre det samme. Velg denne løsningen mellom kjøkken og stue.

 Flerbruksmøbler

Kjøp et langt bord som man kan ha langs veggen på stuen eller i andre oppholdsrom. Den kan brukes som kontor/lekseplass og serveringsbuffet når du har gjester. På grunn av endrede behov hos dagens familier, er det kommet flere tilbydere av multifunksjonelle møbler på markedet. Hva med å kjøpe en «Murphy»-seng som kan brukes til skrivebord på dagtid og som slås ned til seng på kvelden? En fotskammel kan hjelpe slitne ben å hvile, samtidig som å fungere som en ekstra lagringsplass.

prodotti 1 235x176

prodotti 2 235x176

prodotti 3 235x176

 

Ryddig og organisert

Utnytt veggplassen om du har lite plass. Hyller og skap som henges opp på veggen vil hjelpe deg å holde det ryddig og organisert i hjemmet. Det vil selvsagt hjelpe med romfølelsen om man på generell basis passet på å holde hjemmet ryddig.

Hvis disse triksene ikke hjelper deg, hva med å se på muligheten for å kjøpe et større hus? Et hus som har god plass til å lagre, møblere, leke og underholde gjester. Ta en titt på våre husmodeller Dahl, Bellevue eller Aurora. De har alle en bruksflate på over 250 m². Her kan man drømme seg bort.

(Kilde: Norsk Sengesenter - Ulisse Dining seng)

Lavere strømforbruk med energieffektive vinduer
Velger du det rette huset? 20 spørsmål du kan stil...

Relaterte artikler